سوابق و پیشینه تاریخی:
آنطور که از منابع و مآخذ بر میآید، اردکان در گذشته محلی در 10 کیلومتری شمال اردکان واقع شده و اکنون زردک Zardok نامیده میشود و به رغم گذشت زمان میتوان خرابههای خانههای مسکونی، مسجد و بازار و قلعه و حسینیه قدیمی اردکان را در آن مشاهده کرد. علت تغییر محل شهر را بعضی جاری شدن آب شیرین در محل فعلی اردکان ذکر کردهاند. از متون تاریخی قدیم چنین مستفاد میشود که رودخانه بزرگی از زابلستان تا کرمان و یزد و نزدیکی نائین ادامه داشته است و همچنین دهها رودخانه فصلی و آبهای سطحی از جنوب به شمال در جریان بوده که اینها همه می تواند منشاء تجمع مردم در این منطقه باشد. از طرفی دیگر شیب ملایم زمین از جنوب به شمال موقعیت را برای احداث قنات مناسب مینموده به همین جهت عامل اقتصادی یا آب و زمین مناسب برای کشاورزی باعث بوجود آمدن این شهر کویری گردیده است. اولین هسته شهر فعلی اردکان از قرن هشتم هجری پایه گذاری شده، بطوریکه محلات اطراف میدان قلعه و محله چرخاب از محلات قدیمی و نسبتاً سالم این شهر محسوب می شوند. از شواهد بر میآید که پس از تعیین محل جدید شهر اردکان، اولین بنا در محل میدان قلعه فعلی بنا شده است. پس از گذشت مدتی بر اثر ازدیاد جمعیت میدان بالاده را در جنوب و مسجد زیرده از این میدان است. سپس در کنار مسجد جامع، بازار بزرگ و چهار سوق و حمام بازار را بنا کردند.
نخستین باری، که در تاریخ از این شهر یاد شده، سده 7 هـ. ق است که نامی از اردکان و خانقاه ساختن شیخ تقی الدین دادا محمد از بزرگان و سالکان راه دین به میان آمده است. پس از شیخ محمد و پسرانش، اردکان به گونه علم، حکمت و ادب درآمد و از آن پس، درستی واژه «یونان کوچک» به اردکان تحقق یافت و نام اردکان را بیش از پیش روشنایی بخشید. در دوران افشاریه (1163 هـ. ق) علی قلی خان، برادرزاده نادرشاه، علیه شاهرخ شاه افشار شورش کرد و عازم خراسان شد. پس از پیمودن مسیر تا نزدیکی اردکان، از سوی سپاهیان شاهرخ شاه سرکوب و دستگیر و به مشهد فرستاده و در آن جا کشته شد. درسال 1207 هـ. ق لطفعلی خان زند، در جریان جنگ های خود با آقا محمد خان طبسی، سپاه کوچکی تدارک دید و به سوی شیراز رهسپار شد. درنزدیکی یزد، محمد تقی خان یزدی، راه را بر لطفعلی خان بست. لطفعلی خان با دلاوران زند و سپاهیان طبسی، در ناحیه اردکان، برخان یزدی تاخت و آنان را شکست داده و رهسپار ابرکوه شد. در تمامی دوران قاجار، شهر اردکان و پیرامون آن، جزو حکومت یزد محسوب می شد. در سال 1236 هـ. ق شاهزاده محمد ولی میرزا، حکمران یزد شد و حاجی میرزا محمد خان قزوینی را به حکومت اردکان و میبد فرستاد. پس از قزوینی، میرزا مهدی قلی وزیر و پس از او محمد کریم خان، حاکم اردکان شدند.
ادامه دارد.....
تحلیلی بر آرایش سیاسی انتخابات ریاست جمهوری دهم
کمتر از یک سال تا انتخابات ریاست جمهوری دهم باقی است اما شرایط حساس کشور باعث شده تا یک فضای انتخاباتی زود هنگام شکل بگیرد و احزاب و گروههای سیاسی از هم اکنون بحث بر سر گزینه های احتمالی و معیارهای انتخاب و نحوه اجماع بر سر یک گزینه را اغاز کرده اند.
تحلیلها در این رابطه گوناگون است : از یک طرف در اردوگاه اصلاح طلبان صحبت از اجماع بر روی یک نامزد است و حضور یا عدم حضور جناب اقای «خاتمی» برای آنها از اهمیت حیاتی برخوردار است .از سوی دیگر در اردوگاه اصولگرایان صحبت از اجماع بر روی رئیس جمهور کنونی جناب آقای «احمدی نژاد» یا شخص دیگری می باشد.به هر حال آنچه که در این انتخابات حرف اول را خواهد زد اشخاص هستند و متغیر تعیین کننده و و مهم در انتخابات آتی حضور یا عدم حضور جناب آقای خاتمی است که فعلا هنوز نظرات را شنیده وبه جمع بندی آنها می پردازد و صحبتی از حضورش به زبان نیاورده است.آنچه استراتژی دوجناح رادر انتخابات ریاست جمهوری دهم شکل می دهد حضور یا عدم حضور خاتمی می باشد . و بر مبنای حضور یا عدم حضور ایشان دو دیدگاه قابل بررسی است:
دیدگاه اول: با حضور جناب آقای خاتمی در عرصه انتخابات شاهد رقابت دوقطبی بین ایشان و جناب آقای احمدی نژاد خواهیم بود. انچه در این دیدگاه قابل بررسی است «دوئل احمدی نژاد ـ خاتمی» می باشد .به نظر می رسد در دوئل احمدی نژاد ـ خاتمی در نگاه اول شانس جناب آقای خاتمی بیشتر باشد اولا به دلیل اجماع اصلاح طلبان بر روی شخصیت محبوب و کاریز مای جناب اقای خاتمی وثانیا به دلیل نتایج و سیاست های جناب اقای احمدی نژاد به ویژه در حوزه اقتصاداما در نگاه دوم به این دوئل ممکن است شانس جناب اقای احمدی نژاد بیشتر باشد اولا به دلیل سیاست های اقتصادی و برنامه های آن برای تورم که در این اواخر شاهد آن هستیم به ویژه طرح تحول اقتصادی و ثانیا به دلیل توجه ویژه دولت جناب آقای احمدی نژاد به روستاها و شهر های کم جمعیت و محروم که بیشترین اقشار را در حضور در انتخابات به خود اختصاص می دهند.اما انچه که مسلم است عملکرد این دولت به ویژه در عرصه اقتصادی در مدت باقی مانده می تواند نتیجه دوئل احمدی نژاد ـ خاتمی را به نفع احمدی نژاد رقم زند. اما خاتمی هم برگ برنده های زیادی دارد.
دیدگاه دوم: مبتنی بر عدم حضور جناب آقای خاتمی و شکل گرفتن فضای رقابتی چند قطبی است. در صورت عدم حضور خاتمی این دیدگاه موضوعیت پیدا می کند . البته با شکل گرفتن این دیدگاه شانس جناب آقای احمدی نژاد بیشتر است . اولا بعید به نظر می رسد که با حضور جناب اقای کروبی اجماعی بین اصلاح طلبان در مورد ایشان به وجود اید زیرا از شخصیت کاریزماتیک و جذابی که جناب اقای خاتمی از آن برخوردار است محروم است. اما به عنوان یک رقیب مطرح می باشد. همچنین افرادی مانند محمد رضا عارف- محمد علی نجفی - عبد الله نوری که اگر تایید صلاحیت شوند بعید به نظر می رسد که با اقبال عمومی مواجه شوند.از طرف دیگر در صورت شکل گیری این دیدگاه در جناح اصولگرایان نیز ممکن است شکافهایی مشاهده شود و بر روی گزینه احمدی نژاد به دلیل برخی عملکردها اجماع شکل نگیرد. در اینجا ممکن است نام اشخاصی نظیر محمد باقر قالیباف- غلامعلی حداد عادل- علی لاریجانی- احمد توکلی - ناطق نوری - علی اکبر ولایتی به میان آید. اما علیرغم حضور این اشخاص باز شانس اول را جناب اقای احمدی نژاد خواهد داشت. عملکرد جناب اقای احمدی نژاد در مدت باقی مانده از عمر دولتش به ویژه در عرصه اقتصادی بر طبق این دیدگاه هم مهم و تاثیر گذار خواهد بود.
نتیجه اینکه هنوز قضاوت در مورد اینکه انتخابات آینده بر دیدگاه اول (دوقطبی) یا دیدگاه دوم(چند قطبی) مبتنی خواهد بود زود است . اما بر طبق دو دیدگاه احتمال زیاد دارد که انتخابات ریاست جمهوری به به دلیل اینکه اکثریت مطلق اراء را نیاز دارد به مرحله دوم کشید شود. موضوعیت پیدا کردن دیدگاه اول یا دوم به اعلام حضور یا عدم حضور جناب اقای خاتمی وابسته شده است.
اقرا باسم ربک الذى خلق، خلق الانسان من علق، اقرا و ربک
الاکرم، الذى علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم.
بخوان به نام پروردگارت که آفرید. همان که انسان را از خون بستهاى خلق کرد. بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان که به وسیله قلم تعلیم نمود و به انسان آنچه را نمىدانست، یاد داد.
مبعث پیام آور وحی ، پیامبر نور ورحمت بر مسلمانان جهان مبارک باد
ادامه دارد...
اردکان
شهرستان اردکان یکی از شهرستانهای استان یزد در مرکز ایران است. شهر اردکان مرکز این شهرستان است. جمعیت این شهرستان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۷۳٫۲۹۲ نفر بوده است. شهرستان اردکان 32% پهنه استان یزد (بیش از 24 هزار کیلومتر مربع) را در خود جای داده و وسیعترین شهرستان در استان یزد است. این شهر در روزگارآبادانی آن در محلی به نام زردک قرار داشته و دیوارهای تاریخی آن هنوز پا برجا ست. این شهرستان دارای سه بخش مرکزی، بخش خرانق و بخش عقدا می باشد.معمار گفتگوی تمدنها آقای خاتمی متولد این شهرستان می باشد.
جغرافیا و اقلیم:
شهر اردکان در طول جغرافیایی 53 درجه و 48 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 32 درجه و 20 دقیقه شمالی واقع شده است. اردکان بر سر راه تهران به کرمان و بندرعباس واقع شده که این راه از مرکز شهر (جاده سنتو یا دکتربهشتی) می گذرد و در قلب کویر مرکزی ایران جای دارد. موقعیت قرارگیری شهر در دشت یزد- اردکان می باشد. در قسمت غربی شهر آبادی های دهستان عقدا، در قسمت جنوبی دهستان بفروئیه میبد ، درقسمت شرقی دهستان زرین قراردارند.
شهر اردکان از جنوب به شهر میبد، از شمال به باغات پسته، از غرب به زمین های زراعی و از شرق به خانه باغهای معدودی محدود میشود. مساحت شهر اردکان 286۸ هکتار است. فاصله هوایی شهر اردکان تا تهران 446 کیلومتر، فاصله زمینی شهر تا یزد ۶۰کیلومتر و تا میبد 10 کیلومتر است.
از نظر توپوگرافی، بخش عمده شهرستان با خط تراز تقریبی 1500 متر محدود می شود. تنها حدود 5% مساحت شهرستان کوهستانی بوده و ارتفاع متوسط شهرستان از سطح دریا 1234 متر است. در محدوده شهرستان بلندترین نقطه ارتفاعی مربوط به کوه خوانزا با ارتفاع 3158 متر است. بلندی شهر اردکان از سطح دریا 1035 متر است.
ارتفاعات موجود در شهرستان اردکان به شرح زیر است:
کوه هریشت(ارتفاع 1939): 12 کیلومتری شمال شرقی اردکان(محل قرارگیری پیرانگاه پیر سبز هریشت، زیارتگاه زرتشتیان)
کوه چک چک (ارتفاع 2745): 38 کیلومتری شرقی اردکان(در دامنه غربی آن محل زیارتگاه زرتشتیان، پیرسبز چک چکو )
کوه تپه ریگ (ارتفاع 1605) 25کیلومتری شمال شرقی اردکان
کوه های خرانق (ارتفاع قله 3199 متر): جنوب شرقی شهرستان
کوه های ندوشن (ارتفاع 2817 متر): غرب شهرستان
ادامه دارد...